Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Comisia de Sănătate din Camera Deputaților a respins Legea Prevenției a Alinei Gorghiu

Legea preventiei, susținută de co-președintele PNL Alina Gorghiu, a fost respinsa de Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor. Deputatul Constantin Rădulescu, membru al Comisiei de Sănătate, a votat împotrivă, considerând legea o ticăloșie la adresa românilor.

Printre altele, legea a fost respinsă și pentru că liberalii au modificat proiectul de lege in sensul renuntarii la infiintarea Agentiei de Preventie in Sanatate, iar acum legea trebuie sa mearga la Senat, ca prima camera sesizata.

Senatorii vor lua act ca proiectul de lege nu mai propune infiintarea Agentiei de Preventie in Sanatate, vor vota si dupa aceea legea se reintoarce la Camera Deputatilor.

In forma initiala, Proiectul de lege prevedea infiintarea Agentiei Nationale de Preventie in Sanatate, iar modificarea adusa de liberali schimba legea. Trebuie respectata ordinea sesizarii , in sensul ca Senatul este prima camera sesizata si Camera Deputatilor este camera decizionala.

Decizia Comisiei de sanatate a fost precedata de discutii aprinse pro si contra, in care deputatii au facut ceea ce stiu cel mai bine sa faca, s-au certat in public.