Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cei doi angajați ai Ambulanței Vâlcea, confirmati pozitiv cu COVID-19, sunt cercetați penal

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea a fost înregistrat la data de 16 aprilie 2020 un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală cu privire la comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 C. penal, ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor Poliției Mun. Rm. Vâlcea – Biroul de Investigații Criminale.
În fapt se reţine că, în ziua de 07.04.2020, doi angajați din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vâlcea s-au prezentat la serviciu, deși se aflau în izolare, ca urmare a faptului că au fost în contact cu angajați şi pacienţi ai Secției ORL a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, unde a fost confimat ca infectat cu SARS Cov 2 un cadru medical.
Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliţie judiciară din cadrul Poliției Municipiului Rm. Vâlcea – Biroul de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, iar pe măsura derulării acestora vom informa opinia publică.