Acasă Justiție Boala lui Frâncu nu-i convinge pe judecători! Rămâne după gratii!

Boala lui Frâncu nu-i convinge pe judecători! Rămâne după gratii!

foto Vocea Valcii

foto Vocea ValciiA cerut să fie eliberat din spatele gratiilor, motivând că este grav bolnav. Fostul primar al Râmnicului, Emilian Frâncu, nu a reuşit totuşi să-i impresioneze până acum pe judecătorii Tribunalului Bucureşti, care îi amână cauza încă din luna aprilie 2015. Ultima amânare a fost chiar joi, 4 iunie 2015, fiind pronunţată din aceeaşi cauză ca şi celelalte: din cauza lipsei de raportului de expertiză medico – legală.

Dacă ar fi să gândim logic, procesul ar fi trebuit să se judece în regim de urgenţă, ţinând cont că starea de sănătate a fostului liberal Emilian Frâncu se pare că nu este tocmai bună. Doar că magistraţii nu se prea grăbesc, iar acum au decis să-l mai ţină după gratii pe ex-edilul din Râmnicu Vâlcea încă două luni şi jumătate, până pe data de 27 august 2015, când vor judeca din nou cauza.

Trebuie să reamintim că Emilian Frâncu a suferit acum câteva luni o operaţie foarte grea, care a durat mai bine de 5 ore. Chirurgul care a făcut intervenţia chirurgicală a cerut ca bolnavului să i se respecte nişte condiţii stricte, iar o parte dintre ele nu pot fi asigurate de penitenciar. De asemenea, Emilian Frâncu a primit aprobarea de a nu mai fi deplasat la procesele de la Bucureşti, tot datorită stării sale precare de sănătate.

Condamnat pentru luare de mită

Emilian Frâncu se află în puşcărie încă din luna martie a anului 2014, atunci când a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, el primind şpagă 50.000 de lei. Fostul primar al Râmnicului a fost denunţat de către administratorul unei firme de arhitectură, Sorin Dragoş Popescu, după ce Emilian Frâncu i-ar fi cerut mită 20.000 de euro, respectiv 10% din suma de 200.000 de euro atribuită unui contract de prestări de servicii. Procurorii DNA l-au acuzat pe Frâncu că ar fi condiţionat semnarea actelor privind încheierea, derularea şi executarea contractului de prestări servicii de acordarea sumei de 20.000 de euro.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.