Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Avocatul Poporului, ANCHETĂ la spitalul de la Măciuca

Avocatul Poporului, sesizare din oficiu și anchetă în cazul unor pacienți care ar fi fost legați cu chingi de paturi și bănci la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca-județul Vâlcea

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în cazul unor pacienți care ar fi fost legați cu chingi de paturi și bănci la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca-județul Vâlcea.

Pe portalul Știrile TVR, din 23 ianuarie 2017, a fost publicat articolul intitulat ,,Fotografii șocante din Centrul Neuropsihiatric Măciuca din județul Vâlcea. Persoane din interior spun că bolnavii sunt legați cu chingi’, în care au fost preluate informații difuzate de către site-ul Tolo.ro care ‘a publicat imagini din interiorul Centrului Neuropsihiatric Măciuca, în fotografii se văd bolnavi legați, unii dintre ei cu răni la glezne’.

În respectivul articol se menționează că ‘Cei care ar trebui să aibă grijă de ei sunt infirmierii, însă aceștia lucrează la casa directorului Sergiu Smărăndoiu. Directorul recunoaște că imaginile sunt din centru, însă susține că sunt trucate și că cineva ar vrea să-l compromită’.

Potrivit unor informații apărute astăzi în presă, ‘directorul Centrului a fost demis, iar doctorul de medicină legală a fost sancționat cu zece la sută din salariu pe o perioadă de trei luni, conform declarației directorului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea, în subordinea căreia se află Centrul’.