Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Facebook

AVOCAT din VÂLCEA, CONDAMNAT definitiv la 2 ani şi 6 luni de ÎNCHISOARE

foto FacebookÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit sentinţa finală în cazul unui avocat din Vâlcea, care a fost acuzat de corupţie. După ce Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat la 2 ani şi şase luni de închisoare cu executare, magistraţii de la ICCJ a respins recursul avocatului şi a menţinut pedeapsa iniţială, făcând decizia definitivă.

Vorbim aici de avocatul din Drăgăşani, Bogdan Mitrache, care în 2014 a fost prins în flagrant de procurorii DNA, timp ce comitea fapte de corupţie. Bogdan Mitrache, pentru că despre el este vorba, a fost acuzat de trafic de influenţă. În data de 26 iunie 2014, avocatul din Drăgăşani a fost prins în flagrant chiar în timp ce primea de la denunțătorul Vasile Anghel, fratele lui Bercea Mondial, suma de 9.000 euro. Conform oamenilor legii, în cursul anului 2014, avocatul Bogdan Ion Mitrache din cadrul Baroului Vâlcea, i-a pretins lui Vasile Anghel suma de 20.000 euro, susținând că va interveni prin intermediul fratelui său, magistrat judecător, la judecătorii din cadrul Curții de Apel Craiova, învestiți cu soluționarea unui dosar, în scopul pronunțării unei hotărâri judecătorești favorabile denunțătorului, fiului acestuia și concubinei acestuia din urmă.

În instanţă, avocatul din Drăgăşani şi-a recunoscut vina, însă tot nu a scăpat de puşcărie. „Respinge cererea de repunere pe rol formulata de apelantul inculpat Mitrache Ion Bogdan. Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Mitrache Ion Bogdan impotriva sentintei penale nr. 40/F din data de 17 martie 2015 pronuntata de Curtea de Apel Pitesti – Sectia penala si pentru cauze cu minori si de familie. In temeiul disp. art. 422 Cod procedura penala deduce din pedeapsa principala perioada retinerii si arestarii preventive, incepand cu data de 26 iunie 2014 si pana la 06 ianuarie 2015 si a masurii arestului la domiciliu incepand cu data de 06 ianuarie 2015 si pana la zi. Obliga apelantul inculpat Mitrache Ion Bogdan la plata sumei de 495 lei cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de 130 lei reprezentand onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, avocat Pietraru Dana si suma de 165 lei reprezentand onorariul partial cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, avocat Mihailovici Rose Marie se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva” – se arată în minuta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.