Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

AVIZ PRIMARILOR! Vezi în ce situații nu-și mai pierd mandatul

Senatorii nu i-au părăsit la greu pe primarii condamnați definitiv la pedepse cu suspendare. Senatorii au votat un amendament prin care se precizează că primarii nu își mai pier mandatul, decât în situația în care vor primi condamnări definitive cu executare.

În ceea ce-i privește pe primarii care sunt condamnați definitiv pentru fapte de corupție, conform articolelor 289-290 din Codul Penal, aceștia își vor pierde mandatul.

Senatorii au respins raportul suplimentar intocmit de Comisie, cu cererile CSM, care prevedea pierderea mandatului de catre primarii condamnati definitiv pentru fapte cu intentie, fie la inchisoare cu executare, fie in cazul unor sentinte cu amanarea pedepsei.

În județul Vâlcea, până acum doar doi primari și-au pierdut mandatele, în urma unor cpondamnări cu suspendare. Este vorba despre edilii din localitățile Șirineasa (liberalul Dan Săraru) și Sălătrucel (liberalul Ion Drăghici), se pare că ar mai urma încă doi edili PNL din Vâlcea, juriștii Prefecturii Vâlcea lucrând deja la documente.