Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

Angajaţii Primăriei Horezu, condamnaţi pentru fals intelectual şi neglijenţă în serviciu

foto arhiva Vocea ValciiÎn mai puţin de două luni de când au fost trimişi în judecată, trei angajaţi ai Primăriei Horezu şi-au primit şi pedepsele. În data de 9 septembrie 2015, pe rolul Judecătoriei Horezu a fost înregistrat un dosar în care Dacian Dumitru Codreş – referent superior, Stelian Bâscu – consilier asistent 1 şi Firuţa Maria Tomescu – referent, toţi angajaţi ai Primăriei Horezu, erau acuzaţi de fals intelectual şi abuz în serviciu.

În speţă, poliţiştii Poliţiei Horezu şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu au descoperit că funcţionarii publici au eliberat adeverinţe fiscale false unor cetăţeni care le solicitau pentru vânzarea de automobile sau imobile. Mai exact, oamenii cereau adeverinţe fiscale pentru a demonstra că nu au datorii la stat. Numai că, unor anumite persoane li s-au eliberat aceste adeverinţe în care scria clar că nu au datorii, deşi ei înregistrau debite la bugetul de stat.

Ajunşi în faţa magistraţilor, Dacian Dumitru Codreş, Stelian Bâscu şi Firuţa Maria Tomescu şi-au recunoscut vinovăţia şi, ca urmare, într-un timp foarte scurt au fost şi condamnaţi. În data de 30 octombrie 2015, magistratul de caz de la Judecătoria Horezu a decis să-l condamne pe Stelian Bâscu la 1 an şi 8 luni închisoare cu amânare, pe Firuţa Maria Tomescu la 8 luni închisoare cu amânare şi pe Dacian Dumitru Codreş la 4 luni de închisoare cu amânare.

„Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 7 septembrie 2015 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu, în dosarul 322/P/2014, privind pe inculpatul BÎSCU STELIAN, cercetat pentru săvârşirea a trei infracţiunii de fals intelectual. (…) Dispune contopirea pedepselor şi se aplică pedeapsa cea mai grea, respectiv 1 an închisoare, la care se adaugă un spor de 8 luni şi stabileşte pedeapsa finală de 1 an şi 8 luni închisoare . În baza art. 83 C.pen. dispune amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani.

(…) Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 4 septembrie 2015 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu, în dosarul 322/P/2014, privind pe inculpata TOMESCU MARIA FIRUŢA, cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de neglijenţă în serviciu. (…) dispune contopirea pedepselor şi se aplică pedeapsa cea mai grea, respectiv 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 2 luni şi stabileşte pedeapsa finală de 8 luni închisoare . În baza art. 83 C.pen. dispune amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani.

(…) Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 7 septembrie 2015 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu, în dosarul 322/P/2014, privind pe inculpatul CODREŞ DACIAN DUMITRU, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu. (…) Stabileşte pedeapsa de 4 luni închisoare. În baza art. 83 C.pen. dispune amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani” – se arată în minuta instanţei.