Acasă Justiție A mai căzut un cap: Primarul Cătălin Cherecheş, ARESTAT pentru 30 de...

A mai căzut un cap: Primarul Cătălin Cherecheş, ARESTAT pentru 30 de zile!

foto jurnalul.ro

foto jurnalul.roCel despre care se spunea ca ar fi in gratiile Elenei Udrea mai mult decat e firesc a primit o lovitura naucitoare din partea DNA chiar in preajma alegerilor. A fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuzatia de pretinderea si dobandirea de foloase necuvenite (luare de mita ) sub forma continuata. Decizia a fost luata de catre Tribunalul Cluj si poate fi contestata. S-ar parea, potrivit procurorilor Dna ca edilul a fost prins in flagrant incasand 30.000 de lei de la cineva din conducerea FC Baia Mare.

Succint, acuza DNA suna astfel: „În cursul anului 2014, inculpatul Cherecheș Cătălin, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, i-a propus unei persoane (denunțător în cauză) să ocupe o funcție de conducere în cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord.

În continuare, inculpatul Cherecheș Cătălin i-a promis acesteia sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât și pentru continuarea în bune condiții a activității clubului, cu condiția ca o parte din banii primiți de club să-i fie remiși edilului.

Astfel, în baza înțelegerii dintre cei doi, în perioada martie-august 2015, inculpatul Cherecheș Cătălin a pretins și a primit de la persoana respectivă suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar.

La data de 14 aprilie 2016, pentru o altă tranșă de bani, în același cuantum, edilul i-a solicitat denunțătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului.

În legătură cu remiterea sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, inculpatul Cherecheș Cătălin i-a transmis denunțătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 și 30.000 lei, lucru cu care acesta din urmă s-a conformat. În același context, la data de 26 aprilie 2016, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheș Cătălin fiind găsită suma de 30.000 lei”.

Incredibila, totusi, reactia “blondei de la Cotroceni”. Fostul ministru a rămas extrem de surprinsă atunci când a auzit de reţinerea primarului de la Baia Mare, Cătălin Cherecheş. „Nu vreau să comentez că nu ştiu cazul domnului Cherecheş. Acum mai am încredere doar în mine şi în nimeni altcineva”, a declarat Elena Udrea.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.