Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

9 DECEMBRIE – Ziua Internaţională Anticorupţie

Corupţia reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi. Altfel spus, corupţia ne afectează pe toţi şi slăbeşte respectul pentru lege. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor corupte.

Trebuie să ne asumăm bătălia pentru prevenirea şi combaterea corupţiei la nivel individual. O societate curată nu poate deveni realitate fără asumarea principiilor etice, a transparenţei şi a responsabilităţii propriilor acţiuni. Sunt valorile asupra cărora ar trebui noi, fiecare individ în parte, să veghem vigilenţi.

Cu ocazia zilei internaţionale anticorupţiei, poliţiştii Biroului de Poliţiei din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea şi Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean Vâlcea împreună cu lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Vâlcea au încercat să coopteze cetăţenii în lupta cu acest flagel distribuind peste 400 de flyere care conţin mesaje anticorupţie în mijloacele de transport în comun, la sediile instituţiilor publice, conducătorilor auto care au tranzitat DN 64 din municipiul Rm. Vîlcea.

Această acţiune preventivă a avut drept scop conştientizarea românilor cu privire la riscurile pe care le comportă săvârşirea unor fapte de corupţie.