Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

20 de zile de arest preventiv pentru cei doi israelieni care au încercat să o spioneze pe şefa DNA

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au admis contestatiile celor doi israelieni la decizia Tribunalului Bucuresti, au rejudecat cauza si au dispus reducerea duratei arestului preventiv de la 30 la 20 de zile, adica de la 03.04-22.04.2016.

Aceasta decizie este definitiva si nu va putea fi contestata de niciuna dintre parti. Depinde de procurorii de la DIICOT daca dupa cele douazeci de zile de arest preventiv, vor cere prelungirea mandatelor sau vor cere alte masuri preventive.

Cei doi israelieni, Weiner Ron si Geclowicz David sunt urmariti penal pentru constituirea unui grup infractional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integritatii datelor si operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice. Weiner Ron ar fi primit 5.000 de euro pentru aceasta misiune, conform unor surse judiciare. Aceleasi surse arata ca cei doi au primit o lista cu opt persoane pe care trebuia sa le urmareasca. Una dintre persoane era procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi si apropiati ai acesteia.