Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Zonele umede, Apa și Viața sunt inseparabile!

Zonele umede, Apa și Viața sunt inseparabile! Aceasta a fost tema lansată pentru evenimentul ecologic „Ziua zonelor umede” din 02 februarie 2021.

Care este semnificația acestui eveniment?

La această dată s-a semnat Tratatul interguvernamental (sub egida UNESCO) privind protejarea zonelor umede (mlaștini, delte, mangrove, balți etc) ca habitat al păsărilor acvatice.

Tratatul a fost semnat în 1971, în orașul iranian Ramsar de pe țărmul Marii Caspice și a intrat în vigoare pe 21 decembrie 1975.

Dacă l-am cita pe Robert Redford „Cred că mediul înconjurător ar trebui inclus în chestiunile care ţin de securitatea naţională. Apărarea resurselor noastre este la fel de importantă ca şi apărarea graniţelor. În caz contrar, ce ar mai rămane de apărat?”, am înțelege că mediul natural este foarte important, de sănătatea lui depinde sănătatea noastră, fapt pentru care “educația ecologică” trebuie să înceapă de la o vârstă foarte fragedă.

În acest sens la Școala Gimnazială Anton Pann Rm Vâlcea o “Școală ECO’ în fiecare an, cu această ocazie, se lansează proiectul educațional “Să învățăm să trăim frumos pe Pământ”, proiect care are scopul de a dezvolta în rândul copiilor, viitorilor cetățeni europeni, o atitudine de protecție și conservare a elementelor mediului natural.

Pentru anul 2021, pe 27 ianuarie, intervalul orar 18-20, s-a organizat o sesiune de dezbatere interactivă online, la care au participat echipaje de la Colegiul Economic Rm Vâlcea, Colegiul Național Al. Lahovari, Școala Gimnazială Nr.13, Școala Gimnazială Nr 1 Bragadiru -Ilfov, echipaje reprezentate de fete și baieți cu un mare potențial creativ, o mare capacitate de comunicare asertivă pe probleme de interes internațional, cât și capacitate de comunicare multilingvistică, competențe cerute de societatea actuală.

Activitatea s-a bucurat de aprecierile tuturor participanților care și-au exprimat dorința de a participa și la celelalte activitați cuprinse în proiectul amintit mai sus, proiect care se va finaliza cu Concursul Interjudețean „SOS Mediul Natural’, pe 05 iunie cu ocazia “Zilei Mondiale a Mediului”.
Cu siguranța, toate aceste activitați, vor contribui la asigurarea unui echilibru între dezvoltarea și prosperitatea comunițaților umane și protejarea mediului, pentru a nu compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi.
“ Nu putem lăsa trecutul fără sicriu, dar nici viitorul fără leagăn.” – Vasile Ghica
Au consemnat
Prof. Letitia MURĂRUȘ & Prof. Alina PETCU