Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Victor Ponta vrea curăţenie în învăţământul românesc

Premierul Victor Ponta i-a propus ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, sa-l ajute cu resursele Corpului sau de Control pentru acţiunile de verificare din scoli. „Domnule ministru Pricopie, daca aveţi nevoie şi de resursele Corpului meu de control, vă ajut, vreau să avem o situaţie foarte clara apropo de ce se întâmplă anormal de zeci de ani în învăţământul românesc”, a spus Ponta.

Premierul i-a mai cerut ministrului sa finalizeze codurile de etică. „Vreau să stabilim foarte clar ce se întâmplă cu meditaţiile, cu toate celelalte, cu fondul clasei. Vreau să avem nişte reglementari foarte clare, pentru că abuzurile care sunt relevate nu ştiu dacă sunt simple excepţii sau nu cumva constituie o regulă”, a mai spus Ponta.

Codul de Etica pentru sistemul de învăţământ preuniversitar va fi realizat până la sfârşitul anului şcolar, pe 15 iunie, a declarat Gabriel Ispas, secretarul general adjunct al Ministerului Educaţiei Naţionale şi preşedintele Comisiei pentru prevenirea corupţiei în învăţământul preuniversitar. „După Strategia anticorupţie vom merge mai departe cu Codul Etic”, a declarat Gabriel Ispas. Acesta a mai precizat: „Am declanşat o cruciadă împotriva corupţiei din sistem”.