Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VEZI AICI cum poți scăpa de o probă la BAC

Începând cu anul școlar 2009 – 2010, în România s-a introdus proba de Competenţe digitale la Bacalaureat, obligatorie pentru toţi liceenii. Până în prezent, peste 40 000 de elevi şi-au echivalat această probă cu ECDL – European Computer Driving Licence. Este bine de știut că liceeni care dețin ECDL PROFIL BAC nu mai dau proba de competențe digitale.

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competenţelor digitale recunoscut la nivel internaţional în 150 de ţări şi numără până în prezent peste 13 milioane de persoane înregistrate în program.

Tinerii sunt incurajati să opteze pentru instruire şi certificare IT la standard internaţional şi în anul şcolar 2014-2015, în situaţia în care, astăzi, aptitudinile IT sunt obligatorii pentru a face faţă cerinţelor de pe piaţa muncii. Dovedirea competenţelor digitale şi încrederea în propriile abilităţi pot fi asigurate doar prin obţinerea unei certificări cu recunoaştere globală.