Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Școlile din două localități vor funcționa sub scenariul roșu, din 16 localități sub scenariul galben, iar restul sub scenariul verde. VEZI CARE!

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea, întruniți în ședință extraordinară la ordinul prefectului Sebastian Fârtat, au aprobat astăzi, 5 februarie 2021, scenarile de funcționare a unităților de învățământ preunivesitar din județ în condiții de siguranță sanitară, valabile începând de luni, 8 februarie 2021.

Astfel, potrivit Hotărârii CJSU nr. 3/2021, unitățile de învățământ din Tomșani și Făurești, care au o rată de incidență cumulată la 14 zile de peste 3/1.000 de locuitori, vor funcționa pe scenariul roșu, care presupune prezența fizică la activitățile didactice numai a copiilor de grădiniță și a celor din învățământul primar, ceilalți școlari urmând să desfășoare orele în continuare în sistem online.

Unitățile de învățământ din localitățile Măciuca (2,40), Gușoeni (2,23), Olanu (1,79), Vlădești (1,72), Râmnicu Vâlcea (1.69), Sinești (1,62), Dănicei (1,57), Diculești (1,57), Bălcești (1,42), Șirineasa (1,32), Fârtățești (1,31), Dăești (1,28), Brezoi (1,26), Golești (1,18), Băile Olănești (1,13) și Vaideeni (1,04) vor începe cel de-al doilea semestru al acestui an școlar pe scenariul galben, care presupune prezența fizică la activitățile didactice a copiilor de la creșe, grădinițe, învățământul primar, precum și a elevilor claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal, cursurile pentru ceilalți elevi urmând să se desfășoare în continuare în sistem online.

În celelalte 71 de localități din județ se înregistrează o rata a incidenței mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori și de luni vor fi reluate activitățile didactice față în față din unitățile de învățământ pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari din aceste localități.
Precizăm că potrivit prevederilor Hotărârii CJSU Vâlcea nr. 3/2021, începând de săptămâna viitoare, stabilirea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ din județ se va face în fiecare zi de joi, la propunerea consiliilor de administrație a acestora și pe baza ratei de incidență cumulată la 14 zile calculată de Direcția de Sănătate Publică pentru fiecare localitate în parte, și vor intra în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare.Îăn situații excepționale, dacă la nivelul vreunei localități se înregistrează o creștere alarmantă a ratei de incidență, scenariile de funcționare a unităților de învățământ propuse de consiliile de administrație vor intra în vigoare în termen de 48 de ore de la data calculului incidenței. Luarea unor hotărârii privind suspendarea/reluarea activităților didactice cu prezența fizică a copiilor în unitățile de învățământ se va face în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care se va reuni ori de câte ori situația impune astfel de decizii.

Hotărârea nr. 3/2021 a CJSU Vâlcea poate fi consultată pe site-ul: http://www.isuvl.ro/03.%20Interventie/CJSU/Hotarari%20CJSU.html.