Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Școlile din 12 localități rămân în scenariul galben, din 77 de localități sub scenariul verde. VEZI CARE!

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea, întruniți în ședință extraordinară la ordinul prefectului Sebastian Fârtat, au aprobat astăzi, 12 februarie 2021, actualizarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preunivesitar din județ în condiții de siguranță sanitară, valabile începând de luni, 15 februarie 2021.

Astfel, potrivit Hotărârii CJSU nr. 4/2021, unitățile de învățământ din localitățile Tomșani (2,23), Șirineasa (2,21), Măciuca (1,80), Olanu (1,79), Vlădești (1,73), Vaideeni (1,56), Râmnicu Vâlcea (1,54), Stoilești (1,40), Bălcești (1,22), Băile Olănești (1,13), Dănicei (1,05) și Drăgoești (1,04) vor funcționa pe scenariul galben, în celelalte 77 de localități din județul Vâlcea urmând ca activitatea didactică să se desfășoare pe scenariul verde.

Vă reamintim că, potrivit Ordinului Comun al Ministerului Educației și Cercetării nr. 3235/04.02.2021 și al Ministerului Sănătății nr. 93/04.02/2021, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță împotriva îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, unitățile de învățământ funcționează după trei scenarii, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire din localitate, calculată de Direcția de Sănătate Publică.

Cele trei scenarii de funcționare a unităților școlare sunt:
– Scenariul 1 (verde), care se aplică în localitățile cu o rată a incidenței sub 1/1.000 de locuitori și care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
– Scenariul 2 (galben), care se aplică în localitățile în care incidența cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 este mai mare sau egală cu 1/1.000 de locuitori, dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și care presupune participarea zilnică, cu prezența fizică în unitățile de învățământ, a tututuror preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, ceilalți elevi desfășurând orele în sistem online;
– Scenariul 3 (roșu), care se aplică în localitățile cu o incidență de peste 3/1.000 de locuitori și care presupune participarea zilnică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Precizăm, de asemenea, că potrivit prevederilor Hotărârii CJSU Vâlcea nr. 3/2021, stabilirea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ din județ se face în fiecare zi de joi, la propunerea consiliilor de administrație a acestora și pe baza ratei de incidență cumulată la 14 zile calculată de Direcția de Sănătate Publică pentru fiecare localitate în parte, și intră în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare.

În situații excepționale, dacă la nivelul vreunei localități se înregistrează o creștere alarmantă a ratei de incidență, scenariile de funcționare a unităților de învățământ propuse de consiliile de administrație vor intra în vigoare în termen de 48 de ore de la data calculului incidenței. Luarea unor hotărârii privind suspendarea/reluarea activităților didactice cu prezența fizică a copiilor în unitățile de învățământ se va face în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care se va reuni ori de câte ori situația impune astfel de decizii.