Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un student reclamă nereguli mari la Universitatea Constantin Brâncoveanu

Pe adresa electronică a publicaţiei noastre ne-a fost trimisă o sesizare din partea unui student nemulţumit al Universităţii Constantin Brâncoveanu din Rm. Vâlcea. Studentul susţine că a reclamat de nenumărate ori comportamentul unei colege, care se manifestă agresiv la ore, însă nu s-a luat nicio măsură pentru că părinţii tinerei deţin funcţii înalte. Mai mult, tânărul reclamă şi faptul că un profesor al facultăţii s-a însurat cu o colegă de-a sa, iar mai apoi a insistat să ia cât mai multe ore la grupa soţiei sale. Trebuie să menţionăm că vom reda, în totalitate, sesizarea studentului, specificând însă că este stric părerea sa şi nu ne asumăm niciuna din acuzaţiile sale. Sperăm totuşi ca, în numerele viitoare ale publicaţiei noastre, să avem şi un punct de vedere al Universităţii Constantin Brâncoveanu din Rm. Vâlcea, legat de aceste probleme ridicare de studentul nemulţumit.

• Colegiul de redacţie

Sesizare

„Bună ziua, aş avea şi eu 3 probleme pe care aş dori să vi le prezint. Sunt elev în anul II la Facultatea Constantin Brâncoveanu, Specialitatea Comunicare şi Relaţii Publice, şi aş dori să vă prezint două lucruri care nu mi se par deloc în regulă cu această facultate. După cum spuneam, 2 dintre problemele care vi le voi prezenta se raportează la această facultate, mai precis la grupa mea.

Prima problemă este următoarea: avem în clasă o fată care eu (şi cam toţi colegii mei) consider că nu are ce căuta în această grupă, deoarece suferă de tulburări psihice destul de grave (de la crize de râs în mijlocul orei, până la atac verbal şi fizic asupra altor persoane). Am fost de nenumărate ori la conducerea şcolii să îmi exprim nemulţumirea că merg la şcoală şi nu înţeleg nimic de la ore, dar de fiecare dată schimbau subiectul. Am aflat că această domnişoară este de fapt fiica unui magistrat sau judecător din Piteşti (nu ştiu numele complet, dar numele de familie este Cornoiu), iar mama ei este doctor în Spitalul Judeţean de la noi din oraş. Aşa se explică de ce i se permit toate jignirile şi tot ce face pe la ore. Mie, în schimb, nu îmi convine această situaţie, mai ales că nu dau 26 de milioane de lei taxă ca să merg la şcoală să fiu jignit şi înjurat şi să nu înţeleg nimic de la oră.

A doua problemă pe care aş dori să v-o prezint: şefa noastră de grupa s-a căsătorit cu unul dintre profesorii noştri. Nu mi se pare în regulă ca tu, ca profesor, să mai predai cursuri la clasa unde studiază şi soţia ta. Mai mult, de anul trecut de când sunt căsătoriţi, mai precis din al doilea semestru, domnului profesor Mihai Constantin nu trebuia să i se mai permită să predea la grupa noastră, având în vedere că este căsătorit cu şefa de grupă. Mai mult, din acest an, domnul profesor a preluat 4 ore de curs + seminarii la grupa noastră, astfel încât să poată să îi predea soţiei lui zilnic cel puţin o oră. De asemenea, domnul Mihai Constantin ar dori să devină şi coordonator de grupă la grupa noastră. Mie mi se pare că este conflict de interese aici. Dumneavoastră?

Iar a treia problemă vizează liceul Vasile Roaită (acum Mircea cel Bătrân) şi elevii săi eminenţi fumători. Am 2 nepoţi (unchi) de clasa a V-a şi a II-a pe care mă mai duc eu şi îi iau de la şcoală cu maşina pentru că ei locuiesc aproape de Olăneşti. De fiecare dată când am fost să iau copiii de la şcoală, la poartă mereu este o dubă de Poliţie/Jandarmerie care ar trebui să nu lase elevii să fumeze aproape de şcoală (sau deloc, în opinia mea). Însă aici apare problema. În loc să nu le permită fumatul, domnii poliţişti sau jandarmi împart cot la cot ţigări cu elevii. Am să le fac o poză data viitoare când mai am drum şi am să v-o trimit.

Îmi cer scuze dacă v-am deranjat cu aceste sesizări, dar nu mi se pare deloc în regulă tot ceea ce se întâmplă. Aş dori pe cât posibil să mi se păstreze anonimatul (din motive lesne de înţeles, pentru că la facultatea unde studiez se pare că totul este pe pile) şi să vă mulţumesc pentru timpul acordat lecturii acestor rânduri. Am să vă las şi un număr de telefon pentru orice neregulă sau dacă vă pot ajuta cu ceva pentru a rezolva aceste probleme 076……”.