Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un candidat a fost prins în timp ce copia la examenul de titularizare

Absolvenții de școli gimnaziale și licee au scăpat de febra examenelor, locul lor fiind luat de către cadrele didactice. În data de 20 iulie, miercuri, a fost susținută proba scrisă a examenului de titularizare pentru posturile vacante din învățământul vâlcean. 562 de aspiranți la o carieră la catedră au susținut examenul de titularizare. Proba a fost susținută la Liceul Tehnologic Ferdinand I.

Conform reprezentaților ISJ Vâlcea, 180 de candidați nu s-au prezentat la susținerea probei. Rezultatele obținute de candidați vor fi afișate în data de 27 iulie, la sediul Inspectoratului Scolar Vâlcea și pe site-ul edu.ro, la categoria titularizare. Contestațiile se vor depune la sediul Inspectoratului Școlar Vâlcea în zilele de 27 iulie (de la ora afișării rezultatelor, până la ora 21:00) și 28 iulie (până la ora 15:00), urmând ca rezultatele finale să se afișeze în data de 3 august.

În Vâlcea un candidat a fost eliminat, fiind descoperit cu mijloace tehnice de comunicare interzise. Conform metodologiei de organizare, concursul de ocupare a posturilor didactice presupune promovarea unei probe practice sau inspecţii speciale la clasă şi a probei scrise în vederea ocupării posturilor didactice pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba practică în profilul postului, cât şi la proba scrisă.