Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

Trei eleve din Vâlcea, premiate la Concursul Naţional „Mesajul meu Antidrog”

foto Vocea ValciiTrei eleve din Vâlcea au obţinut premii la cea de-a XII a ediţie a Concursului Naţional „Mesajul meu antidrog”.

Două dintre eleve au format o echipă, Teodora Jianu şi Delia Luca, la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea, obţinând premiul II la Secţiunea FILM DE SCURT METRAJ.

De asemenea, eleva Andraş Claudia, de la Colegiul Naţional „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea, a obţinut premiul I la Secţiunea SPOT, sub îndrumarea profesorui coordonator Andrei Simona.

Concursul, ce a fost demarat în anul 2003, se adresează elevilor din învăţământul preuniversitar, în special celor de la gimnaziu şi liceu, iar scopul său este acela de a preveni consumul de droguri în rândul adolescenţilor şi de a creşte nivelul de informare, educare şi conştientizare a tinerilor în vederea neînceperii consumului de droguri. Parteneri în acest proiect sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Vâlcea, Palatul Copiilor Vâlcea, Primăria Râmnicu Vâlcea şi organizaţii neguvernamentale.

Pentru performanţele lor, cele trei eleve au fost premiate şi de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vâlcea, dar şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, în cadrul unei festivităţi ce a avut loc în biroul inspectorului general Andra Bică. Fetele au fost recompensate cu câte o tabletă.

„Sunteţi o mândrie pentru învăţământul vâlcean şi sunt mândră că, în calitate de inspector general al Inspectoratului Şcolar am ocazia să vă cunosc şi să vă premiez. Acest concurs este important, mai ales că este vizată şi implicarea în mai mare măsură a copiilor şi a tinerilor în activităţi preventive ca alternativă de viaţă sănătoasă la consumul de droguri” – a declarat, în cadrul festivităţii, inspectorul general al ISJ Vâlcea, Andra Bică.