Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tradiții râmnicene – Proiect major

Unul din proiectele majore, la nivel interjudețean, dedicat Anului Centenar 1918-2018, a obținut finanțare din partea Primăriei Râmnicului Vâlcea, în mod special a primarului Mircia Gutău și a consilierului local Maria Bobeanu. Este un succes major al elevilor de la Școala Gimnazială ” Anton Pann”, conduși de prof. Murăruș Letiția, în proiectul ”Tradiții râmnicene”. Pentru a realiza amploarea acestui proiect, vă furnizăm câteva detalii.

Este vorba de o cooperare culturală realizată de elevii Școlii Gimnaziale”Anton Pann” Râmnicu Vâlcea împreună cu elevii Școlii Gimnaziale ”Grădina” din județul Constanța. Echipa este formată dintr-un grup de 18 elevi de la Școala Gimnaziale “Anton Pann”, 5 voluntari de la Fețeni. Actorii celor două instituții partenere vor construi și pregăti împreună spectacole pentru reprezentare în Regiunile istorice ale Județului Vâlcea și Comunei Grădina.

Proiectul a demarat în 31 mai când grupul ţintă s-a îndreptat spre Constanţa, a continuat cu un spectacol susţinut de elevii Școlii Gimnaziale “Anton Pann”, Rm. Vâlcea, în ziua de 1 Iunie 2018, Ziua Internațională a Copilului, pe scena căminului cultural din comuna Grădina şi s-a finalizat cu vizitarea unor obiective turistice remarcabile din oraşul de la malul mării, respectiv Delfinariu, Complexul Muzeal de Științe, Cazinoul şi Acvariu din Constanța, unde li s-au pregătit numeroase surprize din partea organizatorilor municipali. Din acest amplu proiect, urmează ca de Ziua Imnului să-i așteptăm cu drag pe elevii din Comuna Grădina îndrumați de doamna primar, Victoria Gabriela Iacovici, să ne încânte cu tradițiile lor dobrogene din frumoasa comună Grădina. Proiectul a fost inițiat și este coordonat de Primarul Mircia Gutău, Consilier local Maria Bobeanu, Inspector General, Andra Bica, Director, prof. Adrian Burlan, Școala Gimnaziale ”Anton Pann”, prof. Murăruș Letiția, Prof. Antonie Natalia și prof. Miroiu Mihaela.
Prin acest proiect, Primăria Râmnicu Vâlcea și Școala Gimnazială ”Anton Pann” din județul Vâlcea, se înscriu cu mândrie în arcul evenimentelor culturale majore ale României pentru Anul Centenar.

A consemnat, Prof. Mihaela MIROIU