Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TITULARIZARE 2014: Peste 800 de candidaţi se vor bate pe 41 de posturi în Vâlcea

20 de candidaţi pe un loc de titularizare în judeţul Vâlcea. Până în aceste moment, şi-au depus dosarele peste 800 de cadre didactice dornice de titularizare pentru cele 41 de posturi scoase la concurs. Reprezentanţii ISJ susţin că posturile ce pot fi ocupate sunt din localităţile Ioneşti, Dăeşti, Ghioroiu, Olanu, Câineni, Băile Olăneşti, Copăceni, Zătreni, Berislăveşti, Racoviţa, Băile Govora şi Râmnicu Vâlcea. În acest an, la mare căutare sunt profesorii care au specializare chimie, fizică, istorie, limba română sau matematică. Posturile de la oraş sunt rara avis în acest an, doar Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” are două vacante la materiile istorie şi limba română. În judeţ sunt vacante posturi ce vizează limba engleză sau franceză în localităţi cum ar fi Bălceşti, Grădişte, Câineni şi Roeşti. „Avem 41 de posturi complete şi peste 800 de înscrişi, care trebuie să-şi valideze fişele de participare, dacă vor să susţină examenul” – ne-a spus inspectorul şcolar general ISJ Vâlcea, Ion Gherghinaru.

Nu vor lipsi camerele video de supraveghere

Candidaţii la un post de titularizare trebuie să ştie că în sălile unde se vor desfăşura evaluărilor vor fi montate camere video, iar cei care vor fi prinşi copiind vor fi exmatriculaţi. Lucrările profesorilor vor fi corectate în centre din alte judeţe, pentru a nu exista suspiciuni. Potrivit inspectorului general Ion Gherghinaru, centrele de examinare vor fi, cel mai probabil, stabilite la Colegiul Economic pentru că are un sistem de supraveghere integrat şi la Seminarul teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea.

În perioada 26 mai -27 iunie, candidaţii vor susţine probele practice şi inspecţia la clasă. Proba scrisă este programată pentru 21 iulie, iar rezultatele finale se afişează până la data de 29 iulie 2014.