Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tinerii geniali ai judeţului Vâlcea fac furori în întreaga lume

Vâlcea are mai mulţi tineri geniali, însă doi s-au remarcat în ultimii ani nu numai pe plan naţional, ci şi pe plan internaţional. Este vorba despre Ionuţ Budişteanu – care încă din liceu a devenit printre cei mai buni inventatori din lume, dar şi despre Laurenţiu Ploscaru, cel care a câştigat zeci de premii şi olimpiade naţionale şi internaţionale.

Acum, cei doi fac furori în întreaga lume, unul dintre ei devenind, potrivit Time, unul dintre cei mai influenţi oameni de pe planetă, iar altul fiind „vânat” de cinci mari universităţi din Marea Britanie, printre care şi renumita Oxford.

Ionuţ Budişteanu, care a fost introdus în topul celor mai influenţi oameni ai planetei, a fost mai fost nominalizat şi zilele trecute, de către revista americană Forbes, ca unul dintre cei 30 cei mai importanţi tineri europeni sub 30 de ani în domeniul Industrial. Asta după ce fostul elev din Râmnicu Vâlcea, actual student la Facultatea de Automatică și Calculatoare la București, a fondat VisionBot în Romania, producând roboţi industriali.

Cât despre Laurenţiu Ploscaru, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea, acesta a primit zilele trecute minunata veste că este râvnit de cinci universităţi din Marea Britanie, iar printre acestea, aşa cum spuneam, se numără şi Oxford. Laurenţiu Ploscaru este olimpic internaţional la matematică, el fiind pregătit până acum de profesorul Constantin Drugan.