Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Simulare Evaluarea Națională 2021. Rata de promovare în Vâlcea, mai mare decât media națională

În perioada 29-30 martie 2021, s-a desfășurat simularea probelor scrise ale examenului de Evaluare Națională 2021, finalizată astăzi, 16 aprilie 2021, prin comunicarea rezultatelor obținute de către elevii care au susținut probele scrise.

O noutate pentru acest an școlar sunt subiectele la Limba și literatura română, unele după modelul testelor PISA, după o programă nouă, constând în teste cu 10 pagini care trebuie completate în două ore.

La prima probă scrisă a simulării examenului de Evaluare Națională – Limba și literatura română, desfășurată în data de 29 martie, au participat 2222 de candidați (o prezență de 89,52%) iar procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5) este de 73,5%. Dintre aceștia, 3 elevi au obținut nota 10. Nu au fost elevi eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

A doua probă a simulării a fost cea de Matematică, desfășurată în data de 30 martie 2021, la care au participat 2219 candidați (o prezență de 89,4%) iar procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5) este de 60,97%. Dintre aceștia, 20 elevi au obținut nota 10. Nu au fost elevi eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

La nivel național, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost: 

– Limba și literatura română: 71,17%; 88 de elevi au obținut nota 10. 

– Matematică: 59,77%; 980 de elevi au obținut nota 10.

– Limba și literatura maternă: 79,49%; 22 de elevi au obținut nota 10.

Se observă că, la nivelul județului nostru, procentul de promovare este peste media înregistrată la nivel național.

În conformitate cu prevederile procedurii privind organizarea și desfășurarea simulării probelor scrise ale examenului de Evaluare Națională, rezultatele nu sunt publice, nu pot fi contestate și vor fi comunicate direct elevilor, la nivelul unităților de învățământ preuniversitar de proveniență, unde vor fi și sunt analizate, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog, decât la solicitarea scrisă a elevului.