Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Cotescu, interesat de diplomele de la Spiru Haret

Prin intermediul unei interpelări adresate ministrului Educației Naționale, Remus Pricopie, senatorul PNL, Adrănel Cotescu, este interesat de măsurile ce le va lua ministerul pentru eliberarea diplomelor de studii absolvenților din anul 2009 ai Universității Spiru Haret.

„După cum bine cunoașteți, nici până în prezent nu a fost rezolvată situația eliberării diplomelor de studii celor câteva zeci de mii de studenți, absolvenți în anul 2009 ai formelor de învățământ ID ( învățământ la distanță) și FR (fără frecvență ), din cadrul Universității Spiru Haret.

În unele cazuri, foștii absolvenți au reușit să obțină în instanță obligarea ministerului pe care îl conduceți la recunoașterea și eliberarea diplomei de studii. Cu toate acestea, perioada 2009-2013 reprezintă un impas pentru acești tineri care nu și-au putut valorifica studiile superioare.

Totodată, situația zecilor de mii de procese îndreptate împotriva Ministerului Educației a produs consecințe și în ceea ce privește bugetul acestei instituții. Motivul este acela că finalitatea litigiilor nu a constat doar în eliberarea diplomelor, ci și în plata unor daune către absolvenți precum și a cheltuielilor de judecată. Toate aceste sume au fost suportate de Ministerul Educației în solidar cu Universitatea Spiru Haret” – se arată în interpelare.