Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna viitoare va fi adoptat noul statut al elevului

Conform noului statut, în noul an școlar, elevii vor avea dreptul de a contesta notele obținute la lucrările scrise de la curs și să dea un feedback(părere) anonim profesorilor.

O altă prevedere este ca dascălilor sa le fie interzis să lezeze imaginea sau demnitatea copiilor prin activități nepotrivite, la fel cum și elevilor le este interzis să își jignească profesorii.

Elevii vor putea cere ca profesorul să argumenteze notele în cinci zile de la comunicarea rezultatului de la testare și dacă argumentele nu sunt convingătoare, atunci elevul poate cere, în scris, reevaluarea lucrării. Aceasta va fi făcută de alte două cadre didactice care nu activează la clasa respectivă.

O altă prevedere a noului statut este că elevii vor putea să își exprime părerea referitoare la prestația profesorului, prin completarea unui formular anonim. Feedback-ul lor va conta doar în relația lor cu profesorul.

Elevii din ciclul liceal vor putea protesta în afara orelor de curs și nu le vor mai fi confiscate bunurile care nu atentează la siguranță colegilor, de exemplu: telefonul mobil, dar va fi strict interzisă folosirea telefoanelor mobile în timpul cursurilor.

Statutul elevului mai prevede ca în măsura disponibilității lor, elevii vor avea dreptul să folosească sălile școlii, spațiile de sport, precum și computerele conectate la internet.

Toate aceste reglementări fac parte din statutul elevului, care ar urmă să se adopte săptămâna viitoare.