Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: viptim.ro

Revolta părinţilor: „Feriţi copiii de cărtile supliment «interzise părinţilor»”

Foto: viptim.roAşa cum şi-a obişnuit cititorii, Gazeta Sporturilor face diferite campanii, lansând pe piaţă diferite cărţii care se vând împreună cu ziarul. În ultima perioadă, Gazeta Sporturilor a publicat o serie de 4 cărţi pentru copii, dar „interzise părinţilor”.

Pentru că orice părinte e bine să îşi protejeze copilul şi să fie la curent cu tot ce face, citeşte sau spune, iată că anumiţi părinţi au avut curiozitatea să citească din aceste faimoase cărţi „interzise părinţilor”. Reacţia lor nu s-a lăsat aşteptată şi revolta lor este justificată, pentru că aceste cărţi încurajează copiii să se comporte malefic cu fraţii şi colegii, să fie egoişti, să fure, să mintă, să fie răzbunători şi răi.

Iată scrisoarea unuia dintre părinţi, care a devenit vitală pe Internet:

„Bună ziua tututor,

După cum aţi auzit prin reclamele agresive şi atotprezente, Gazeta Sporturilor publică o nouă serie de cărţi «interzise părinţilor» cu patru volume noi.

La insistenţele fetiţei mele i-am cumpărat cartea apărută marţi intitulată «75 de sfaturi pentru a supravieţui la şcoală». Văzuse la alţi copii, auzise la after school sau/şi la şcoală, în fine, e un adevărat fenomen printre copii. Înainte să i-o dau am răsfoit-o şi când am înţeles ce efecte grave poate avea asupra comportamentului ei m-am simţit de-a dreptul revoltată că astfel de cărţi ajung să fie tipărite şi promovate.

Vă scriu din spirit de solidaritate cu rugămintea să fiţi atenţi la ce îi lăsaţi pe cei mici să citească şi poate să îi avertizaţi şi pe alţi părinţi şi învăţători. Cei de la after-school-ul fetiţei mele au fost oripilaţi şi s-a luat decizia de a le interzice copiilor să vină cu cărţi/reviste de acasă, fiind greu de controlat calitatea tuturor materialelor.

Mai jos vă redau câteva citate. Nu sunt scoase din vreun context care ar avea un mesaj diferit, dimpotrivă, sunt urmate de argumente foarte convingătoare de-a lungul întregii cărţi. Nu este nimic amuzant.

– Dacă vrei ca părinţii să îţi cumpere ceva, spune că e pentru şcoală. Părinţii sunt destul de proşti şi cred orice. (sfatul 8/pg 37)

– Dacă ai mare nevoie de ceva, iar ei (părnţii – n.r.) nu îţi cumpara, improvizează! A împrumuta nu e acelaşi lucru cu a fura (mai ales dacă te prinde)… Corectorul l-am şutit de la mama, chiar dacă a descoperit că îi lipseşte, încă nu ştie că e la mine, aşa că îl tot caută… sunt sigură că o să renunţe şi o să-şi cumpere unul nou (sfatul 35/pg 119)

– M-am gândit să-i trag una tare de tot dar mi-am adus aminte cum data trecută a ţipat super tare. Mai bine să nu-i loveşti pe fraţii tăi dacă crezi că s-ar putea să te audă părinţii, e de preferat să mai aştepţi un pic, când n-o să fie ai tăi acasă. (sfatul 41/pg139)

– Dacă vrei să te răzbuni scrie în Death Note! un carneţel supranatural cu care poţi să omori o persoană dacă îi scrii numele înăuntru în timp ce îi vizualizezi faţa. Să fii atent ca prenumele să fie corecte, să nu cumva să omori pe altcineva din greşeală […] Poti să alegi data la care o să moară […] persoana o să moară din cauza unui atac de cord (sfatul 58 si 59/pg 190). Etc.

Mama fetiţei mele.”