Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

Poliţiştii au ieşit din nou la „vânătoare” de chiulangii! 11 elevi din Râmnicu Vâlcea, prinşi în baruri!

foto arhiva Vocea ValciiÎn luna noiembrie 2015, un comunicat al IPJ Vâlcea anunţa că în ultima razie organizată de poliţiştii de la Ordine Publică nu a fost găsit niciun elev chiulangiu. Mare mirare a fost atunci pentru toată lumea.

Însă, „cum nicio minune nu ţine mai mult de trei zile”, iată că în data de 4 decembrie 2015, oamenii legii, care au ieşit din nou la „vânătoare” de chiulangii, au descoperit nu mai puţin de 11 elevi care absentau nemotivat de la ore, pierzând timpul prin baruri şi cafenele.

De aceea, poliţiştii au întocmit informări către Inspectoratul Judeţean Şcolar şi către directorii de unităţi şcolare, ai căror elevi au fost depistaţi absenţi de la cursuri.

„Pe raza municipiului Rm. Vâlcea a fost organizată o acţiune punctuală, care a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă al elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ.

În vederea combaterii absenteismului şi abandonului şcolar, au fost desfăşurate 7 activităţi de prevenire în şcoli, au fost controlate 40 de unităţi de alimentaţie publică situate în zonele adiacente şcolilor şi au fost depistaţi 11 elevi absentând de la cursuri” – susţin poliţiştii, într-un comunicat de presă.