Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: observatorulph.ro

PĂRINŢII care strâng FONDUL ŞCOLII pot face ÎNCHISOARE

Foto: observatorulph.roDeputaţii au născocit un nou proiect de lege care o să facă furori în şcolile din România. Conform propunerii legislative, părinţii sau persoanele care colectează fondul şcolii pot fi pedepsite penal, strângerea banilor „în mod abuziv” fiind infracţiune.

Proiectul de lege a fost depus în Parlamentul României şi amendează Legea educației cu un nou articol, care prevede că „darea sau colectarea de fonduri pentru unitățile de învățământ, în alte condiții decât cele prevăzute de art. 108 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani”.

Mai mult decât atât, parlamentarii sancţionează şi aşa-zisele donaţii, acestea urmând să fie interzise în şcoli. „Solicitarea de către membrii consiliului de administrație al unităților de învățământ sau de către cadrele didactice, personalul auxiliar sau nedidactic a unor sume de bani cu titlu de donație sau sponsorizare elevilor, persoanelor care exercită o autoritate părintească sau sunt tutori constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 3 ani precum și cu interzicerea dreptului de a mai face parte din structuri de conducere, administrare sau control ale persoanelor juridice” – se mai arată în proiectul legislativ.