Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pană, Raşcu şi Cotar – „baştanii” învăţământului vâlcean

DECIZII. Pentru că sunt directorii celor mai mari licee din judeţul Vâlcea, cei trei directori menţionaţi beneficiază de indemnizaţii cu până la 35% din salariul de încadrare. Ei încasează astfel cele mai mari salarii din învăţământ.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea a luat decizia de a-i diferenţia pe directorii şcolari. Şi cum se putea face mai bine acest lucru decât să umble la salariile lor, făcând astfel şi economii. În acest fel, directorii care conduc şcoli mai mari, cu elevi mai mulţi şi care au în subordine şi internate sau cantine beneficiază de indemnizaţii cu până la 35% din salariul de încadrare.

Aşa s-au evidenţiat ca fiind cei mai bine plătiţi directori şcolari de licee Cătălin Pană de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Valerică Raşcu de la Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab şi Elena Cotar de la Colegiul Economic din Râmnicu Vâlcea. În ceea cei priveşte pe directorii de şcoli generale, salarii mari încasează lunar Adrian Burlan de la Şcoala cu clasele I-VIII Anton Pann şi Vasile Burduază de la Şcoala Take Ionescu Rm. Vâlcea.

rascu valerica director matei basarab copy

 

„Am plafonat indemnizaţiile la nivel de directori, contabili-şefi şi secretari-şefi. Printr-o hotărâre a Consiliului de Administraţie, un director de şcoală are indemnizaţia stabilită între 25 şi 35% din salariul de încadrare. Dar în stabilirea acestei indemnizaţii pentru fiecare director în parte, am luat în calcul numărul de elevi al şcolii, de la sub 500 până la peste 1300. De asemenea, la licee am luat în calcul existenţa sau inexistenţa unei cantine sau a unui internat. Făcând acest lucru nu au fost foarte revoltaţi colegii directori şi au conştientizat că aşa trebuie făcut. Măsurile sunt în conformitate cu legea şi au produs deja efecte. În acest fel, la finalul acestui an calendaristic, putem asigura salariile la tot personalul şi suntem cu plata la zi. Maximum de indemnizaţie au directorii de la Mircea cel Bătrân, Matei Basarab, Economic, apoi şcoli generale: Anton Pann, Take Ionescu. Ca şi sumă, să nu dau alte exemple, mă dau pe mine, absolvent de universitate, gradul I, 29 de ani vechime salariul meu de încadrare este 1896 lei , calculaţi 35% şi vedeţi ce iese şi ca mine sunt şi ceilalţi” – a declarat inspectorul general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Ion Gherghinaru.