Acasă Învăţamânt Olimpicii români îşi fac datoria şi ne mândrim cu ei!

Olimpicii români îşi fac datoria şi ne mândrim cu ei!

Foto: metropotam.ro

Foto: metropotam.roLa Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori, care s-a desfăşurat în perioada 5-9 mai, la Tirana, lotul olimpic de matematică al României a câştigat şase medalii (două de aur, două de argint şi două de bronz).

La ediţia din acest an a Olimpiadei Balcanice (competiţie de nivel regional) au participat echipe din 19 ţări. Fiecare stat participant, conform regulamentului de participare, a avut dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum 6 elevi din învăţământul liceal, a căror vârsta nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei. Durata probelor a fost de patru ore şi treizeci de minute şi în acest timp participanţii au avut de rezolvat patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorica şi algebră.

Şi la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia, care a avut loc în Hong Kong, în perioada 1-9 mai, elevii romani au obţinut opt medalii, două de aur, două de argint şi patru de bronz. La această Olimpiadă, elevii români au fost invitaţi speciali.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.