Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

O învățătoare din Vâlcea, printre câștigătorii concursului #Digitaliada

Râmnicu Vâlcea, 24 martie 2021. Fundația Orange a anunțat lista celor mai bune 10 materiale educaționale digitale, premiate cu echipamente digitale performante în valoare de peste 8500 de euro, la cea de-a cincea ediție a concursului #Digitaliada. Lacategoria dedicată altor materiale educaționalepentru învățământul primar,premiul a mers la Ramona Drăguț, profesor învățător la Școala Gimnazială Ionești din județul Vâlcea. Aceasta a creat proiectul Scriem corect, prin care ortogramelesunt clarificate, exemplificate și pot fi exersate prin exerciții și jocuri online. Premiul este un videoproiector cu ecran de proiecție, în valoare de aproximativ 500 de euro.
„Concursul #Digitaliada mi-a oferit oportunitatea de a participa cu un material digital destinat elevilor din clasa a IV-a, util învățării și exersării scrierii corecte a ortogramelor. Mulțumesc pentru faptul că am avut posibilitatea de a-mi publica materialul și de a participa la concurs. Vă mulțumesc pentru că încurajați elevii și profesorii să creeze materiale digitale utile în procesul instructiv-educativ, apreciate și utilizate din ce în ce mai mult la clasă”, susține Ramona Drăguț.
Peste 200 de materiale digitale au fost înscrise pe site-ul www.digitaliada.ro în decursul celor trei luni de concurs, iar 10 dintre ele au fost desemnate câștigătoare ale acestei ediții. Toate proiectele înscrise au fost validate de experți educaționali, iar materialele finaliste au fost evaluate de juriul competiției, dar și de o comisie a elevilor, care a a acordat premiul de popularitate.
„Materialele educaționale disponibile gratuit în platforma Digitaliada au fost de mare folos în anul acesta de pandemie în care școala s-a desfășurat mai mult online. În Digitaliada, încurajăm prin concurs crearea de materiale digitale educaționale pentru că resursele deschise disponibile în limba română sunt încă foarte limitate din păcate”, a declarat Amalia Fodor, director al Fundației Orange.
Juriul #Digitaliada din acest an a fost compus din Radu Gologan, Profesor Doctor la Facultatea de Științe Aplicate a Universității Politehnica din București, Olivia Vereha, co-fondator Code4Romania, Cristian China-Birta, antreprenor online, Dragoș Iliescu, Profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București și Amalia Fodor, Director al Fundației Orange.
Limba și literatura română, matematica, geografia, chimia și educația muzicală au fost printre materiile din rândul cărora au ieșit anul acesta proiectele câștigătoare, la cele 6 categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică, Alte materiale educaționale, Categoria Elevi 14-17 ani și Categoria Popularitate – premiu acordat de elevi. În cadrul fiecărei categorii, a fost premiat câte un material pentru învățământul primar și unul pentru învățământul gimnazial.
Toate proiectele câștigătoare sunt disponibile în secțiuneaMateriale Premiate. Toate materialele înscrise pe www.digitaliada.rosunt gratuite și pot fi folosite de toți profesorii, elevii și părinții în căutare de resurse educaționale digitale.