Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Naveta elevilor va fi decontată integral

Elevii care sunt nevoiți să facă naveta, pentru a ajunge la școală, pe distanțe de până la 50 de kilometri pot beneficia de decontarea integrală a abonamentelor lor de transport rutier, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitor, ne informează avocatnet.ro.

Elevii care fac naveta, pentru a merge la școală, pe distanțe de până la 50 de kilometri pot să beneficieze de decontarea în totalitate a abonamentelor de transport rutier. Măsura este inclusă în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 69/2016, act apărut miercuri în Monitorul Oficial și care modifică, în esență, Legea educației și Legea transportului public local, aplicându-se de la data publicării.

Concret, se elimină mecanismul de decontare plafonată aplicabil până acum, pentru ca elevii să poată beneficia de decontarea integrală a valorii abonamentului. Înainte de această modificare, elevii beneficiau de o decontare în valoare de 26 de lei/abonament/lună pentru distanța de trei kilometri, iar pentru distanțele mai mari de trei kilometri, până la limita de 50 de kilometri, suma de 26 de lei creștea cu doi lei pentru fiecare kilometru (dar nu mai mult decât valoarea abonamentului lunar).

Decizia Guvernului a fost luată în contextul în care, în anul școlar 2015-2016, peste 125.000 de elevi au făcut naveta zilnic folosind transportul rutier, pentru a ajunge la cursuri, iar costul la care se ridică un abonament lunar este relativ mare.