Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ministrul Educaţiei vrea grupa mare de la grădiniţă în învăţământul obligatoriu

Ministerul Educaţiei, Remus Pricopie, doreşte modificarea Legii educaţiei pentru a introduce grupa mare în învăţământul obligatoriu. „Grupa mare rămâne la grădiniţă. Este vorba doar despre obligativitatea de a merge la grădiniţă. Trebuie asumat din 2014. Dacă se ia această decizie, mergem pe 12 ani de învăţământ obligatoriu. Aceasta prevedere ar intra în vigoare din septembrie 2015″, susţine Pricopie.

Ministrul a precizat că în prezent sunt cuprinşi în grupa mare de grădiniţă 98 – 99% dintre copiii cu vârstă între 5 şi 6 ani. „Exact pentru acest 1 – 2% dintre copiii care nu merg la grădiniţă vrem să introducem învăţământul obligatoriu de la cinci ani. Acest lucru va duce la creşterea duratei învăţământului obligatoriu la 12 ani”, mai susţine ministrul. La nivel european sunt ţări unde învăţământul obligatoriu începe şi de la trei ani.

„Această măsură nu a fost cuprinsa în ordonanţa de urgenţă din decembrie, pentru că nu a fost discutata suficient. Ceea ce este foarte important este aceea că pentru a introduce grupa mare în învăţământul obligatoriu nu este necesară o nouă infrastructură, ci măsura ar fi introdusă mult mai simplu. Grupa mare rămâne la grădiniţă. Este vorba doar despre obligativitatea de a merge la grădiniţă. Trebuie asumat din 2014. Dacă se ia această decizie, mergem pe 12 ani de învăţământ obligatoriu. Această prevedere ar intra în vigoare din septembrie 2015″, a explicat ministrul Educaţiei Naţionale.