Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ministrul Educaţiei: Educaţia sexuală îşi are un rol bine definit în şcoală…

S-au iscat multe controverse din cauza predării educaţiei sexuale în şcolile din România. Mulţi consideră inoportun ca elevii noştri să înveţe despre sex la şcoală, în timp ce alţii cred că este deja prea mult şi că se va ajunge la depravare în unităţile de învăţământ.

În schimb, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este de părere că educaţia sexuală, ce este predată în timpul cursurilor de educaţie pentru sănătate şi care este o disciplină opţională, îşi are rolul ei în învăţământul românesc.

„Noile educaţii îşi au un loc al lor bine definit. Şi mă refer aici la educaţia financiară, educaţia pentru drepturile omului, educaţia pentru dezvoltare, educaţia rutieră, educaţia pentru sănătate, care cuprinde mai multe domenii, inclusiv capitolul de educaţie sexuală. Educaţia pentru sănătate este o disciplină structurată pe 6 module, pe fiecare 2 clase. Această disciplină a fost deja predată, în anul şcolar 2014-2015, în peste o treime din şcolile româneşti. Ea este deja o materie opţională. Educaţia pentru sănătate îşi are un rol bine definit în şcoală. Este importantă, pentru că răspunde, prin tematică, unei nevoi clare, pe care nu poate s-o conteste nimeni.

(…) Noi dorim să centrăm pe elev învăţământul românesc. Educaţia pentru sănătate trebuie să existe cu statutul de disciplină opţională, pentru că trebuie să simplificăm curricula. Avem deja 18 discipline pe săptămână. Ne mirăm de ce elevii nu reuşesc să înveţe cum am dori noi. Nu poţi să faci absolut toate disciplinele, încărcând elevii cu o oră pe săptămână din care să nu înţeleagă nimic. Trebuie elaborate programe educaţionale adaptate nevoilor copilului” – a declarat ministrul Cîmpeanu, la o emisiune televizată.