Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MANEVRE LA ÎNVĂŢĂMÂNT: Ministrul Cîmpeanu susţine că nu a semnat proiectul de modificare a unor norme în educaţie

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a declarat că proiectul de ordin de ministru care apare cu semnătura sa şi care prevede modificări majore în structura normelor din educaţie chiar din timpul acestui an şcolar nu este susţinut de el. Acesta nu-şi explică cum apare semnătura sa pe document.

„Este scris din decembrie 2013, nu a avut avizul meu şi nu are susţinerea mea. Sunt în întâlniri cu inspectorii şcolari judeţeni din Timiş, Arad, Mehedinţi, iar luni la minister vom analiza ce masuri trebuie luate într-o situaţie pe care eu o apreciez ca fiind anormala”, a spus ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei a mai adăugat că această situaţie este de-a dreptul anormală. „Voi căuta să identific măsurile ce trebuie luate într-o astfel de situaţie pe care o găsesc total anormală. Nu trebuie să iniţiem modificări în interiorul anului şcolar. Orice modificare trebuie introdusa doar daca este necesara si ceruta de sistem, la începutul anului şcolar. Am declarat ca trebuie revizuita metodologia calculului costului standard per elev, pentru realizarea unei repartiţii mai echitabile, si am declarat ca trebuie revăzută metodologia de normare pentru eliminarea situaţiilor anormale, prin care exemplific cu Ilfov unde populaţia şcolară creste, iar numărul de norme didactice in mod paradoxal este scăzut”.