Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MAGDA POPESCU: Poate noi, cei de la VOCEA VÂLCII, nu l-am citit pe Heidegger, dar ştim ce este compasiunea!

Articolul din Vocea Vâlcii „Expulzat de elevii din trei clase, profesorul Predescu aruncă cu «mizerii» în conducerea Colegiului Lahovari” a creat mari controverse, ba chiar a generat noi atacuri din partea profesorului de limba română, Ion Predescu, care se consideră unul dintre iluminaţii Vâlcii.

Profesorul de limba română, Ion Predescu, înţelege să-şi rezolve problemele, aruncând cu mizerii în spaţiul public despre directorul Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, Constantin Drugan. Noi, însă, înţelegem să nu intrăm în mocirla în care se scaldă unii, pentru că, nu-i aşa?, dacă intri în tărâţe te mănâncă porcii, însă nici nu ne va închide vreodată cineva gura. Suntem totuşi, VOCEA VÂLCII şi suntem mai uniţi ca niciodată!

În emisiunea „Mutare Decisivă”, de la televiziunea Vâlcea 1, jurnalista Magda Popescu – Vocea Vâlcii – a comentat situaţia de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, invitându-l pe profesorul Predescu la mai multă decenţă. Dacă are!

„Pentru că nu i s-au mai dat ore la Alexandru Lahovari, Ion Predescu, în loc să discute această problemă în mod direct cu directorul Drugan, a ales să-l atace mişeleşte în spaţiul public. Pe lângă faptul că este urât să-ţi ataci superiorii în acest mod, Constantin Drugan trece în această perioadă printr-o cumpănă a vieţii sale, suferă de o boală gravă, se luptă să o învingă, încearcă să facă faţă provocărilor zilnice şi, pe deasupra, trebuie să facă faţă şi acestor atacuri venite din partea profesorului Predescu.

La Vocea Vâlcii, prin semnătura colegei mele, Claudia Stanciu, am tratat acest subiect din punct de vedere jurnalistic, prezentând cererea profesorului Predescu depusă la secretariatul Colegiului. Ion Predescu a rămas fără ore şi datorită faptului că a fost scos aproape în şuturi de la clasele de la Lahovari, unde a predat.

Atacat la modul suburban în spaţiul public, directorul Drugan a considerat că trebuie să pună adevărul în drepturile sale. Nu ştiu cât vi se pare de moral şi de creştineşte, să atacaţi un om bolnav, să comandaţi astfel de atacuri şi să nu vă fie ruşine.

Mai mult, după apariţia articolului din Vocea Vâlcii, în loc să trimiteţi un drept la replică la redacţie, aţi ales, de asemenea, să atacaţi. Dar nu dvs., pentru că se pare că nu sunteţi suficient de bărbat să vă duceţi bătăliile pe faţă, ci pe la spate.

Deoarece jurnalista Claudia Stanciu şi-a permis să abordeze subiectul, a fost şi ea atacată în spaţiul public. Poate atât eu, cât şi colegii mei, nu am auzit despre multe lucruri despre care domnul Predescu a scris, dar am auzit despre bun simţ, despre umanitate, despre compasiune şi despre alte lucruri asemenea. Dvs., domnule Predescu, se pare că nu puteţi recurge la aşa ceva, sunt curioasă dacă vă puteţi privi în oglindă şi vă consideraţi mulţumit” – a comentat jurnalista Magda Popescu.