Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

ISJ Vâlcea va organiza concursurile pentru directori! Profesorii, din nou, la mâna Andrei Bică!

foto arhiva Vocea ValciiMinisterul Educaţiei a finalizat metodologia pentru organizarea concursului de director şcolar sau director adjunct şcolar, examenele urmând să aibă loc în perioada octombrie-noiembrie 2015.

Din nefericire, concursul pentru fiecare post în parte va fi organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, iar în aceste condiţii este greu de crezut că se va renunţa, odată pentru totdeauna, la criteriul apartenenţei politice. Asta în condiţiile în care inspectorul şcolar general al ISJ Vâlcea, Andra Bică, şi-a dat arama pe faţă, arătând foarte clar că delegaţiile pentru directori pe care le-a semnat la data de 1 septembrie 2015 au avut o tentă politică, îndreptată spre liberalism sau „buicănism”, cum vreţi dumneavoastră să îi spuneţi.

În altă ordine de idei, pot să participe la concursul pentru funcţiile de director sau director adjunct toţi profesorii care sunt titulari şi au o vechime de cel puţin 4 ani şi care au cel puţin studii universitare de licenţă. Trebuie precizat că mandatele ocupate de directori prin concurs au expirat în anul 2012, ultimele concursuri având loc în anul 2008.