Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Irina Stratulat, reprezentanta CJ Vâlcea la Școala Populară de Arte și Meserii

În ședința Consiliul Județean Vâlcea din data de 14 noiembrie 2016, consilierii județeni au votat în unanimitate reprezentantul CJ în Consiliul Administrativ al Școlii Populare de Arte și Meserii Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre profesoara de pian Irina Stratulat.

Irina Stratulat s-a născut în orașul Râmnicu Vâlcea, într-o familie de artiști: tatăl – profesor de muzică –dirijor, mama actriță iar sora sa – violonistă. Astfel, la vârsta de 4 ani, după ce a primit cadou o pianină, a descoperit dragostea pentru acest instrument, urmând să se dedice în totalitate studiului acestuia și mediului artistic puternic dezvoltat în familia sa . A urmat Liceul de Artă din orașul natal, iar în paralel – cursurile de tehnică pianistică interpretativă ale maestrului Walter Krafft. În tot acest timp a dezvoltat și o susținută activitate interpretativă ca și acompaniator al coralei condusă de tatăl său, alături de care a participat la nenumărate concerte, recitaluri, concursuri și olimpiade. În ultimul an de liceu, a înregistrat un CD cu muzică de Crăciun alături de colega sa – naista Claudia Iordache, dorind să valorifice astfel pagini celebre atât din repertoriul universal dar mai ales cel românesc tradițional de Crăciun. Și-a desăvîrșit studiile in cadrul Universității de Muzică din București la clasa prof. Viorica Rădoi și Conservatorului din Craiova – la clasa prof. Dragoș Călin.

Ca profesionist, a îmbinat cu măiestrie calitățile artistice cu abilitățile organizatorice, ocupând mai întâi postul de Consultant artistic al Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, apoi șef secție programare artistică în cadrul Operei Române Craiova. În paralel a dezvoltat o carieră pedagogică ca profesor de pian și corepetitor în cadrul Liceului de Artă din Râmnicu Valcea si profesor de pian in cadrul Scolii Populare de Arta si Meserii din Ramnicu Valcea, unde este angajată și în prezent. Pentru dobândirea competențelor organizatorice și valorificarea abilităților sale de leader, a urmat cursurile de Politică externă și diplomație din cadrul Institului diplomatic Român și cursurile de Management oferite de Avangarde Bussines Academy.

Ca pianist, a susținut numeroase concerte si recitaluri atât în țară cât și în străinătate, alături de Corala Seminarului ”Antim Ivireanul” , Corala Academica Euphonia a Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”, Orchestra ”I Solisti di Napoli” – Napoli, Italia, recital de vioară și pian alături de violonistul Octavian Gorun – Sofia, Bulgaria, recitaluri de poezie și pian, Concert alături de studenții Conservatorului din Craiova de ziua Culturii Naționale Românești, concerte umanitare alături de renumiți soliști vocali din țară.