Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
arhivă Vocea Valcii

IATĂ cine sunt PROFESORII din VÂLCEA ridicaţi de MASCAŢI

arhivă Vocea ValciiConform unor surse din sistemul de învăţământ vâlcean, se pare că profesorii Şcolii Generale „Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea, cei care au fost ridicaţi în această dimineaţă de procurorii şi poliţiştii râmniceni, sunt cadre didactice de matematică, precum şi bibliotecara școlii. Este vorba despre Ştefan Smărăndoiu – unul dintre cei mai buni profesori de matematică din Vâlcea, Doina Rădulescu şi Mihaela Miroiu – bibliotecar.

Pe surse am aflat că cei trei de la „Take Ionescu, cei ce s-au ocupat de organizarea Concursului Arhimede, au fost ridicaţi de oamenii legii şi duşi la declaraţii. Aceleaşi surse ne-au spus că Ştefan Smărăndoiu, Doina Rădulescu şi Mihaela Miroiu au fost luaţi de la şcoală, în momentul în care trăgeau la xerox subiectele pentru Evaluarea Naţională la clasa a II-a, evaluare ce a avut loc azi, 19 mai 2015. Procurorii şi poliţiştii au avut un comportament de intransigență, ei confiscându-le până şi telefoanele mobile, deşi profesorii şi bibliotecara nu sunt inculpaţi în dosar. Mascaţii i-au însoţit pe cei trei la locuinţele lor, acolo de unde au fost ridicate toate chitanţele şi întreg dosarul de organizare al Concursului Arhimede.

Anchetatorii vorbesc despre o evaziune fiscală de 3,1 milioane de euro, în urma organizării concursurilor „Arhimede”. Un astfel de concurs a fost organizat şi la Şcoala Gimnazială „Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea, ultima ediţie fiind chiar în luna noiembrie a anului 2014. Trebuie precizat că aceia care organizau acest concurs şi care încasau toţi banii, erau cei de la „Asociaţia Arhimede”, iar profesorii din şcolile unde se ţineau probele strângeau banii de la elevi pe baza unor chitanţe.