Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fundaţia Comunitară Vâlcea lansează apelul de proiecte pentru Fondul Științescu 2.0

Luni, 16 ianuarie, Fundaţia Comunitară Vâlcea lansează a doua ediție a Fondului Științescu Vâlcea. Cei interesaţi îşi pot înscrie proiectul până la data de 12 februarie 2023, ora 23:59, prin completarea formularului disponibil pe pagina web a programului Științescu Vâlcea: https://valcea.stiintescu.ro/.

Eşti pasionat de STE@M (ştiinţă, tehnologie, inginerie, artă digitală, matematică)? Eşti profesor şi doreşti o finanţare pentru a dezvolta proiecte care îi fac pe elevi să îndrăgească domeniile STE@M? Eşti elev, ai un proiect interesant şi vrei să îl pui în practică? Intră pe valcea.stiintescu.ro si citește mai multe despre Fondul Științescu 2.0 Vâlcea.

Prin acest fond, Ştiinţescu oferă oportunitatea mentorilor pasionați de științe şi tehnologie să dezvolte și să deruleze proiecte educaționale creative, bazate pe aplicații practice, cu scopul de a insufla pasiunea lor copiilor şi tinerilor între 6 şi 19 ani. Științescu se bucură de proiecte educaționale ce propun o abordare multidisciplinară, colaborativă și aplicată a științelor.

Bugetul inițial al fondului este de 100.000 RON, urmând să fie modificat în funcție de cât de multe proiecte sunt finaliste și de câți susținători se alătură.

În perioada înscrierilor, potenţialii aplicanţi pot beneficia la cerere de sesiuni online de consultare şi mentorat în vederea întocmirii aplicaţiilor. ONG-urile sau grupurile de inițiativă pot înscrie un singur proiect până pe 12 februarie 2023, iar câștigătorii vor fi anunțați la finalul lunii februarie.

Un juriu dedicat şi pasionat la rândul lui de ştiinţe şi tehnologie va selecta proiectele cele mai merituoase pentru a fi finanțate.

Ştiinţescu Vâlcea investeşte în iniţiative educaţionale care fac domeniile STE@M mai atractive pentru elevi. Credem că este nevoie ca educația STEAM (științe, tehnologie, inginerie, arte, matematică) în școli, precum și în afara lor, să fie centrată pe stimularea curiozității, creativității și a imaginației și ne dorim să ajungem la cât mai mulți copii și tineri din județ.”, a declarat Oana Mesea, Director Executiv al Fundației Comunitare Vâlcea.

PrimaediţieŞtiinţescuVâlcea a sprijinit 15 proiecte STEAM, cu un buget total de 110.600 lei, oferindacces la educaţiealternativăpentrupeste1.600 de copii. Ideile s-au concretizatînlaboratoareinterdisciplinare, programe de robotică, dispozitive de studiu al fenomenelornaturale şi al proprietăţiloralimentelor, materialedidactice interactive, ateliere 3D print şi programare,ateliere de artădigitală, excursii de studiușiparticipări la conferinţeştiinţifice.

Lista proiectelor, povestea lor, echipa şi testimoniale sunt disponibile pe site – https://valcea.stiintescu.ro/proiecte-2022/

Programulesteimplementat la nivel local de FundațiaComunitarăVâlcea, susţinut de FederațiaFundațiileComunitare din România – FFCR,finanțat de Romanian-American Foundation cu sprijinuldonatorilorVâlcea Forest Run, Wine&DineșiOmniconvertește 2023 și al sponsorilorlocali: SuperMercato, Medisim Plus, Klass Coating Systems, PSS Prosoft Solutions, Nurvil, Emigab, Forvia Faurecia, Omniconvert, Banca Transilvania, Farmacia George, Europan Prod SA, Magazine Diana, Alina Cernătescu Fashion, Arbusto Coffee Roasters, Unisem, AlbastrușiOrigini, Cominco Oltenia, CMI Morar Adelina, Aqua Park TISA Spa Resort, Panvil Exim, Info Group, AutoRo.

Mai multedetalii: www.valcea.stiintescu.ro

Persoanăde contact:Gabriela Solomon, tel 0745 499 371, e-mail:stiintescu@fundatiacomunitaravalcea.ro

DespreFundațiaComunitarăVâlcea

FundațiaComunitarăVâlcea a debutat ca grup de inițiativăîn 2018 şi s-a înființatîn 2019, fiindpartedintr-o mişcarenaţională, alături de alte 18 fundaţiicomunitare. Fundațiaeste o organizațieapoliticășifuncționează ca un liantîncomunitate, reușindsăconectezefonduri, oamenișiinițiative cu scopul de aimpactapozitivmediulcomunitar. Misiuneafundatieiestesăcontribuie la consolidarea de comunitățicurajoase care cautăsă-șirezolveproblemele, în care oamenii se implică, cautăsoluțiiîmpreunășiluptăpentrudrepturile lor, învață din greșeli, transformândnevoileînoportunitățipentrufiecarecopil, tânăr, adult și senior.

DespreFondulŞtiinţescu

FondulŞtiinţescueste o mişcarenaţională de reenergizareaeducaţiei STEAM care-iîncurajează pe ceipasionaţisă le aratecopiilor – prinexperimentare, activităţi practice şi joc – acealatură a disciplinelorştiinţifice care cu greupoate fi descrisăînmanuale.

Ştiinţescu, a căruimenireestesă-iajute pe copiisădescoperesensulultim al ştiinţelor, le oferămentorilor – profesori, elevi, studenţi, profesionişti din toatedomeniile – finanţări, resurse, îndrumare şi sprijin.

Înprezent, FondulŞtiinţescuesteimplementat de 15 fundaţiicomunitare din ţară, toatedesfăşurândcompetiţiisimilare de proiecte locale în:Bucureşti, Bacău, Braşov,Buzău, Cluj-Napoca, Dâmboviţa, Galaţi, Iaşi, Prahova, OdorheiuSecuiesc,Reșița, Sibiu, TârguMureş, Timişoara şi ŢaraFăgăraşului.