Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

FOTO: Elevii din Vâlcea au fost premiaţi în cadrul concursului „Alege! Este dreptul tău!”

foto Vocea Valcii

Miercuri, 16 martie 2016, la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea a avut loc festivitatea de premiere a elevilor ce au câştigat Concursul Naţional pe teme de protecţia consumatorilor „Alege! Este dreptul tău!”. Etapa judeţeană a acestei competiţii a avut loc în data de 12 martie 2016, la Colegiul Economic din Râmnicu Vâlcea şi s-a adresat următoarele categorii de elevi: clasele I-VI; clasele VII-VIII; clasele IX-XI.

În fapt, elevii claselor I – VI au dat o probă de desen, în timp ce elevii claselor VII – VIII au făcut o creaţie grafică care să reprezinte o pagină web de comercializare a unui produs, tema fiind comerţul online.

Pentru elevii claselor IX – XI învăţământ de masă a fost vorba despre o probă de testare a cunoştinţelor din domeniul protecţiei consumatorilor, dar şi de o probă de realizare a unui eseu.

Astfel, în cadrul festivităţii de la ISJ Vâlcea, inspectorul şcolar general Andra Bică şi reprezentanţii OJPC Vâlcea au premiat 22 de elevi, din 146 câţi au participat la acest concurs.

„Suntem aici pentru voi şi ne bucurăm de fiecare dată când obţineţi rezultate şi ne daţi posibilitatea să vă premiem. Acum, ne-am adunat aici să vă premiem în cadrul concursului «Alege! Este dreptul tău!», un concurs în cadrul căruia aţi prezentat lucrări excelente şi de aceea ne mândrim cu voi” – a spus inspectorul şcolar general Andra Bică.

Elevele din clasele IX-XI, care s-au clasat pe locurile I şi II (Perca Maria Marilena, de la Liceul Tehnologic Oltchim, Rm Vâlcea și Bădârcea Elena Cristina, de la Colegiul Economic Rm Vâlcea (clasele IX-XI) vor participa la faza naţională a concursului “Alege! Este dreptul tău”, care se va desfăşura în Tabara “Delfin” din Năvodari, în perioada 27 iunie-1 iulie 2016

La etapa națională a concursului vor participa și desenele și creațiile grafice clasate pe locul I a etapa județeană, la fiecare categorie de vârstă: Niță Robert, de la Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Rm Vâlcea (câştigător la categoria dedicată elevilor din clasele I-III), Geanovu Medeea, de la Școala Gimnazială „Anton Pann” din Rm Vâlcea (câştigătoarea probei pentru elevii IV-VI), Gavrea Iuliana Ștefania, de la Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Rm Vâlcea (clasa VII), Grigore Elena Bianca, de la Liceul „George Țărnea” Băbeni (clasa VII).