Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: gandul.info

EVALUARE NAŢIONALĂ: 3.306 de elevi din Vâlcea au susţinut azi simularea Limba Română

Foto: gandul.infoÎn dimineaţa zilei de luni, 22 februarie 2016, în toate unităţile de învăţământ din judeţul Vâlcea a avut loc simularea examenului de Evaluare Naţională pentru elevii de clasa a VIII-a, la proba de Limba şi Literatura Română. În judeţul Vâlcea s-au înscris 3.439 de elevi ce urmează să termine gimnaziala, însă, în final, s-au prezentat doar 3.306, 133 de elevi fiind absenţi.

Întreaga operaţiune din fiecare şcoală din judeţul Vâlcea a fost supravegheată de Comisia Judeţeană pentru Evaluare Naţională, al cărei preşedinte este adjunctul ISJ Vâlcea – Sorin Cumpănăşoiu. Din comisie mai fac parte următorii: inspector şcolar Adina Dobrete – secretar, inspector şcolar Iasabella Ioniţă – membru, şi inspector şcolar Mihaela Duţă – membru.

Marţi, 23 februarie, se va desfăşura proba la Matematică, iar miercuri, 24 februarie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale). Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 4 martie.