Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Este exclusă varianta trecerii școlilor în online pe fondul crizei energetice

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a transmis că este exclusă varianta trecerii şcolilor în online pe fondul crizei energetice.

„Ministerul Educaţiei şi eu personal dorim ca şcolile să rămână deschise, indiferent de cursul pe care criza economică sau energetică îl va lua. Nu ne mai putem permite goluri sau pauze în procesul de învăţare”, a afirmat ministrul Educaţiei într-o conferinţă de presă.

Ligia Deca a precizat că există discuţii guvernamentale privind ajutorul acordat şcolilor şi autorităţilor locale, „în aşa fel încât să nu existe discuţii de trecere în online, când, de facto, copiii au nevoia să vină la şcoală”. „Prioritatea este să păstrăm toate şcolile deschise, indiferent ce se întâmplă pe piaţa energetică”, a adăugat Deca.

Deca a menţionat că unităţile de învăţământ au preţuri plafonate.

„Am purtat discuţii cu inspectorii generali pentru asigurarea condiţiilor normale de funcţionare. Nu există din analizele noastre motive de îngrijorare. Dacă sunt cazuri punctuale trebuie aduse la cunoştinţa noastră. Nicio şcoală nu trebuie să închidă pentru că nu îşi poate achita facturile la utilităţi”, a mai precizat ministrul.