Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat Ana Loredana Predescu: „Educația antreprenorială și financiară, de bază în școlile profesionale”

„Ca fost reprezentant al CONAF – Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin și susținător al mediului de afaceri românesc, am depus la finalul acestei sesiuni parlamentare un proiect de lege care susține educația antreprenorială și financiară în învățământul profesional și tehnic.

Este un proiect de suflet pe care l-am realizat în consultare cu reprezentanți ai mediului de afaceri, cu profesori, părinți și elevi din învățământul profesional.

Concret, proiectul legislativ oferă oportunitatea elevilor din învățământul profesional și tehnic de a dobândi competențe antreprenoriale și financiare de bază, pe întreaga durată a anilor de studiu, pe care ulterior le pot folosi pentru a-și deschide propriile afaceri.

Un exemplu poate fi tânărul patiser care, în opinia mea, trebuie să cunoască datele necesare pentru a-și deschide propria patiserie. Să aibă informația necesară pentru a decide dacă va fi angajat, sau putem spune, propriul său stăpân!

Micile afaceri pot fi o soluție reală pentru redresarea economică, pentru stoparea ratei îngrijorătoare a șomajului și pentru asigurarea unei creșteri economice sustenabile pe termen lung.

Educația antreprenorială și financiară de bază în școlile profesionale este una dintre cele mai rentabile investiții pe care o poate face România: studiile arată că elevii și studenții care beneficiază de educație antreprenorială, au șanse de 3 până la 6 ori mai mari de a-și deschide o afacere ulterior, într-un anumit moment al vieții, comparativ cu cei care nu au acces la astfel de competențe.

Mulțumesc tuturor colegilor parlamentari care au rezonat cu proiectul și s-au alăturat inițiativei.

Potrivit INS, în România sunt peste 1,7 milioane de lucrători pe cont propriu sau de oameni care desfășoară activități independente.

Raportat la nivelul de instruire al celor care au ales să practice activități independente sau să înceapă o afacere, ori o activitate pe cont propriu, cei mai mulți au studii medii (liceu sau școală profesională), peste 832 de mii” a transmis deputatul de Brașov, Ana Loredana Predescu.