Acasă Învăţamânt Concursul naţional pe teme de protecţia consumatorilor la Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea

Concursul naţional pe teme de protecţia consumatorilor la Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea

În data de 12 martie 2016, de la ora 10.00, la Colegiul Economic din Râmnicu Vâlcea va avea loc etapa judeţeană a Concursului Naţional pe teme de protecţia consumatorilor „Alege! Este dreptul tău!”. Concursul va fi organizat pe următoarele categorii: clasele I-VI; clasele VII-VIII; clasele IX-XI.

În fapt, elevii claselor I – VI vor da o probă de desen, în timp ce elevii claselor VII – VIII vor face o creaţie grafică care să reprezinte o pagină web de comercializare a unui produs, tema fiind comerţul online.

Pentru elevii claselor IX – XI învăţământ de masă, proba de testare a cunoştinţelor din domeniul protecţiei consumatorilor se va face prin test grilă, dar şi printr-o probă de realizare a unui eseu.

„Acest concurs a fost gândit cu scopul de a forma generaţii de consumatori conştiente de drepturile lor legitime. În momentul în care tinerii învaţă despre drepturile lor în calitate de consumatori, ei vor şti să aleagă dintre produsele şi serviciile de pe piaţă pe cele care corespund cel mai bine intereselor lor. Totodată, ei vor şti să sesizeze abuzurile operatorului economic şi vor şti să ceară calitate, refuzând să cumpere produse necorespunzătoare sau neetichetate corect” – se precizează în regulamentul concursului.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.