Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Competiţie de robotică spaţială organizată de Agenţia Spaţială Europeană

Agenția Spațială Română (ROSA) îi invită pe toţi elevii interesaţi, cu vârste cuprinse între 11 și 19 ani, să ia parte la cea de-a doua competiţie de robotică spaţială organizată de Agenţia Spaţială Europeană. Tinerii sunt provocaţi să proiecteze un robot capabil să mute o încărcătură de la un capăt la altul al unui model al Stației Spațiale Internaționale.

„Agenţia Spaţială Română (ROSA) invită elevii cu vârste cuprinse între 11-19 ani să participe la cea de-a doua competiţie de robotică spaţială organizată de Agenţia Spaţială Europeană (ESA). Aceştia sunt provocaţi să proiecteze un robot capabil să mute o încărcătură de la un capăt al unui model al Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) la celălalt. Astronautul ESA Andreas Mogensen, care urmează să zboare la Staţia Spaţială Internaţională pentru 10 zile în luna septembrie a acestui an în cadrul misiunii numite iriss, va fi implicat în competiţie”, se arată într-un comunicat al Agenţiei Spaţiale Române.

Competiţia începe în luna februarie, data de 6, fiind termenul limită de primire a scrisorilor de intenţie din partea echipelor de studenţi. Aceştia trebuie să trimită apoi un material video care va prezenta membrii echipei, strategia pe care o vor adopta pentru robotul lor şi orice prototip hardware pe care l-au construit.

În data de 22 mai, echipele trebuie să depună documentația care cuprinde descrierea proiectului în detaliu, inclusiv partea de design a robotului, astfel încât proiectele lor să poată fi evaluate, iar în luna decembrie 2015 echipele rămase în competiţie se vor reuni la ESTEC, Centrul European de Tehnologie şi Cercetare Spaţială, în Olanda, pentru marea finală.