Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cei opt absolvenți din Vâlcea care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi-au ales liceele

Elevii care au reuşit să ia notă maximă la Evaluarea Naţională au fost admişi la liceele dorite. Se pare că un singur elev, care a studiat la Colegiul Naţional de Informatică “Matei Basarab”, a decis să urmeze cursurile liceale la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”. Cei doi elevi de la Şcoala Gimnazială “Take Ionescu”, care au luat nota 10, s-au împărţit între Colegiul Naţional “Alexandru Lahovari” şi Colegiul Naţional de Informatică “Matei Basarab”. În rest, elevii de nota 10 au decis să rămână la liceele la care au urmat şi studiile gimnaziale.

Iată câţi copii de media 10 la evaluarea naţională au liceele de top din Vâlcea: la Colegiul Naţional de Informatică “Matei Basarab” s-au înscris 4 elevi. Este vorba de Marina Elena-Roxana, care a ales specializarea Ştiinţe ale Naturii, Tuţă Elena-Georgiana, care a ales specializarea Ştiinţe ale Naturii, Bobocu Alexandra-Florentina, care a ales specializarea Matematică-Informatică și Lazăr Ioana Alexandra, care a ales specializarea Matematică-Informatică.

La Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” s-au înscris 2 elevi. Este vorba de Florescu Medeea Ioana, care a ales specializarea Matematică-Informatică și Marinescu Ioana, care a ales specializarea Matematică-Informatică.

La Colegiul Naţional “Alexandru Lahovari” s-au înscris 2 elevi. Este vorba de Capp Horia Ștefan, care a ales specializarea Ştiinţe ale Naturii și Niţă Maria Andrada, care a ales specializarea Ştiinţe ale Naturii.

Din cei 8 absolvenţi, 5 au reuşit performanţa de a avea media de admitere 10, obţinând astfel media de absolvire 10 (media de la clasele V-VIII) şi nota 10 la Evaluarea Naţională. Nici ceilalţi 3 absolvenţi nu au fost mai prejos. Doi dintre ei au fost la egalitate cu o medie de admitere de 9,99, iar al treilea a obţinut 9,95.

La polul opus, cea mai mică medie de admitere la liceu în judeţul Vâlcea a fost 2,30. Candidatul care a avut această medie a fost repartizat la specializarea ”Ştiinţele naturii”, din cadrul Liceului Teoretic Lădeşti.