Acasă Învăţamânt Ce oportunităţi au studenţii pentru a-şi petrece cu folos vacanţa de vară

Ce oportunităţi au studenţii pentru a-şi petrece cu folos vacanţa de vară

A crescut numărul studenţilor care în timpul vacanţei de vară aleg să-şi aprofundeze cunoştinţele dobândite pe parcursul anului universitar prin participarea la şcoli de vară, la internship-uri şi stagii de practică sau muncind în Europa sau America.

Ca oportunităţi menţionăm:

– Programul „Work and Travel” („Munceşti şi călătoreşti”) este un program destinat studenţilor cursurilor de zi ale universităţilor acreditate şi care vor să călătorească şi să muncească în America sau în state din Europa.

– Şcolile de vară reprezintă o ocazie excelentă pentru tineri să îşi petreacă vacanţa de vară în Universităţi din România sau din alte ţări. La aceste „şcoli de vară” studenţii participa la cursuri, seminarii, ore de lectură,conferinţe dar fac şi vizite în oraşele/ţările care le sunt gazda.

– Stagiile de practică

Stagiile studenţeşti de practică Erasmus permit studenţilor să facă practică într-o întreprindere sau organizaţie din cadrul Comunităţii Europene. Pe parcursul a două luni, studenţii au ocazia să lucreze sau să înveţe în cele mai mari companii şi instituţii din lume.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.