Acasă Învăţamânt Cadrele didactice cer pedepse penale pentru elevii care-i agresează fizic sau verbal!

Cadrele didactice cer pedepse penale pentru elevii care-i agresează fizic sau verbal!

Foto: arhiva

Foto: arhivaPropunere legislativă puţin forţată a sindicaliştilor din învăţământul românesc, care solicită ca orice act de violenţă împotriva cadrelor didactice să fie încadrat la ultraj, iar acuzatul să rişte chiar închisoarea. Mai pe scurt, dacă un elev agresează fizic sau verbal un profesor, el riscă să fie pedepsit cu închisoarea până la 18 ani.

Profesorii vor să facă parte din autoritatea publică a statului şi au impresia că prin aceste măsuri penale îi vor speria pe elevi, iar aceştia vor renunţa să mai fie violenţi în şcoală. Un alt argument pe care cadrele didactice îl folosesc în favoarea lor este că actualele măsuri împotriva elevilor violenţi sunt mult prea blânde.

„Singura armă pe care o are şcoala e de a-i scădea nota la purtare. Pârghie total ineficientă. Dacă sunt elevi din clasele a XI-a şi a XII-a există şi varianta exmatriculării. Cred că acum, dacă e sa facem un bilanţ, sunt peste 100.000 de cazuri de astfel de acte de violenţă” – a declarat Simion Hancescu, preşedinte FSLI, pentru ProTv.

Aşadar, ca urmare, profesorii cer ca elevii să rişte şi închisoarea dacă vor comite un act de ultraj, deşi vorbim aici de minori cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani. Propunerea lor urmează să fie trimisă în Parlamentul României pentru a fi aprobată.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.