Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bac 2021 Vâlcea. Încă un elev a fost prins copiind

La a doua probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (Matematică și istorie) au fost prezenți 2370 de candidați: 2163 candidați din promoția curentă, respectiv 207 din promoțiile anterioare. Proba s-a desfășurat astăzi, 29 iunie, în 20 centre de examen. Nu au participat 118 candidați.

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un singur candidat. Reamintim că ieri, 28 iunie, când s-a susținut proba de Limba și literatura română, trei candidați au fost eliminați pentru că au fost prinși copiind. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro,de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Conform calendarului, mâine, 30 iunie 2021, urmează proba la alegere a profilului și a specializării. Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 -18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației se poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.