Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BAC 2015: Fraudă la examen! Procurorii intră pe fir!

Aproape 200 de elevi riscă să fie eliminaţi din examen şi să fie anchetaţi de procurori, după ce Ministerul Educaţiei s-au autosesizat într-un caz de posibilă fraudă.

După încheierea examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2015, în momentul în care profesorii evaluatori au început corecturile lucrărilor, s-a descoperit că 40 de teze sunt identice.

Lucrările sunt ale elevilor din centrul de examen Colegiul Tehnic Unirea din Ştei, judeţul Bihor, iar, în acest caz, Comisia Judeţeană de Bacalaureat a dispus analiza înregistrărilor din toate cele 14 săli în care s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie).

„În urma analizei înregistrărilor, s-a constatat că în 10 din cele 14 săli în care s-a desfăşurat proba E)c), profesorii asistenţi nu au respectat toate atribuţiile prevăzute de metodologie, permiţând candidaţilor să comunice între ei şi să fraudeze examenul fie prin utilizarea unor înscrisuri interzise de metodologie, fie lăsându-i sau chiar ajutându-i să copieze unii de la alţii” – se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

De asemenea, ministrul a luat decizia de a trimite Corpul de Control acolo li de a sesiza organele de cercetare penală.

Dacă se va constata că a fost fraudat examenul, lucrările sunt anulate iar candidaţii care au fraudat sunt consideraţi eliminaţi.